4 Aralık 2011 Pazar

Sevgi adına yüz binlerce kerre söylenmiş yüz binlerce söz çıkabilir kalemimden. Ama konuşmamız gereken sevgi adına işlediğimiz cinayetler olmalı artık. Ortalık kan gölüne döndü döneli milyonlarca sevgi faili meçhul, bir o kadarı fail-i firar ve bir o kadarı faili belli ama serbest.

Öncelikle şekli ile bir münasebete girmemiz gerekirse bu işin ben derim ki şu dünyada yedi milyar insan varsa eğer o halde yedi milyar çeşit sevgide var olmalı. İşte tam bu sebeptendir ki hiç biri diğerinin kopyası olmayan gönül coğrafyasında önemli olan kendi haritamızın suretini bulmak değil, çetin geçit vermeyen boğazlar arasında köprüleri kurmak.

Dünya'nın merkezi kordan. Bundan münferit olsa gerek ona bağlı yaşayan her şeyin merkezide onun gibi alev alev. Yıkıcı depremler hayatımızın gerçeği. Yalnız "yıkıcı" sıfatını o denli yanlış bir yere koyarız ki sonucunda suçlu olan deprem olur failler sokakta gezer. Canı yanan acısı ile kavrulur gün gelir unutulur gider ta ki bir yenisini hissedene kadar. O halde az önce bahsettiğimiz köprülere geri dönersek ve şu lanet olasıca sıfatı onun başına koyarsak belki geç kalınmış bir günah çıkartmayı hep birlikte icraa ederiz.

Yuvalarımızı kendi ellerimizle yaparız, Yaparken cebimizden değil malzemeden çalarız. Sonra yuvamız mezarımız olur. İçinde ya biz kalırız ya sevdiklerimiz, utanmadan cebimizin olduğu yere denk gelecek şekilde ellerimizi acı acı vurarak ağlarız. Elaa vre' Yeter yüzsüzlüğün ademoğlu. Canın, hayatın, birtanen, vesaire bilmem kaç yüz kerre şekle girmiş sıfatlar silsilesi olana bağlarken köprünü sağlam dik dikmelerini ne yangında erisin ufalansın ne bir sel çatlatabilsin duvarlarını nede bir deprem yerle bir etsin bu yaşamını.

Suçu da suçluyu da kendi içimizde aramaya başladığımız gün kutsanacak tüm yaptıklarımız,Telafisi olan tüm hırsızlıklarımızın bedelini öder ve gün ışığına yeniden merhaba deriz. Elbet vardır telafisi mümkün olmayan günahlarımız, onlarlada yüzleşir, yelkenleri yeniden doldurabiliriz yalnız, kalabalığa doğru...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder