28 Kasım 2011 Pazartesi

RİYAKAR YÜZLEŞMELER SİLSİLESİ

Ne yana baksam ayrı bir riyakarlık silsilesi içinde yüzüyoruz. Özellikle son on yıldır devlet erkinin içinde bulunduğu riyakar ve hayasız tutumlar artık beni ufunete gark etmekte. Son dönemlerde gündemin ana başlığı olan tarihle yüzleşme safsatalarından bahsediyorum elbette.

Post-modern zulümbaz iktidar tutunmuş Dersim katliamının hesabını soracakmış. güldürme arkadaşım. Eyvallah Dersim katliamı yüzleşmemiz gereken utançlarımızdan biridir. Başarısızlıklarımızın en büyüklerindendir. Ama yapma bu acıları böyle popilist oyunlara alet etme. Yıllardır canı yananların canını yakma. Ama ne güzel dedin sen o zirvede yahudiye " öldürmeyi iyi bilirsiniz siz diye", al bende sana diyorum ki can acıtmayı ne iyi bilirsin sen eyy devlet erki. 

Dersim'in acısını duyduğun için midir bu feryadın, geçmişinde utandığın bir dönem olduğundan mıdır yoksa salt düşman bellediğin ideolojinin başta olduğu dönemde olmuş olmasından ve o kurumun bugün ki uzantısını yıpratmak için laf ebeliği yapmak mıdır?

Dersim araştırılsın. Dersim katilleri gıyabında da olsa yargılansın. Eyvallah. Ama diri diri yanan 33 aydının kanı yerde mi kalsın? Maraş'ta karnı kesilen hamile kadının utancını hiç mi hissetmeyecek senin vicdanın? Hatta bunların faillerini çok uzakta da değil, kendi içinde bulacaksın. 1980'ini unuttun mu eyy devlet erki? Meydanlarda darbecilerden hesap soruyordun. Ne oldu? O zaman bekardın karını boşamak kolay mı gelmişti.

Bizler bu ülkede sayısız katliama kurban verdik. Sayısız faili meçhulümüz var. Sayısız mezarsız kaybımız var. Ziver Bey köşkü sanat evi bu gün. ama yıllar evvel canlarımızı verdik orada. Sivas'ta diri diri yandık. Maraş'ta karnımız deşildi. Kalemimiz kana düştü Ankara'da bir pazar sabahı. Hrant yüzü koyun düştü, sırtımızdan vurulduk. Kalkmış şaklabanın biri Sabiha Gökçen Havaalanının adı değişsin diyor. Haydi oradan sende uşak. Üç kuruş samimiyetin varsa bu ülkenin halklarına yönelik tabelalar ile değil gerçeklerle savaş. Vekili olduğun ideolojinin yaktığı aydınların hesabını sor. Ama nerede sende o yürek. Sen tabela değiştir, ihaleyi kaynına ver maksat komşular muhabbette görsün.

Yakıldık, Deşildik, Asıldık, Vurulduk EY HALKIM UNUTMA BUNLARI YAPAN RİYAKAR UTANMAZLARI...

24 Kasım 2011 Perşembe

Uzun zamandır çevremdekilerin planladığı bir şeydi aslında bu sayfa. Elimdekileri paylaşmam gerektiğine olan inançsızlığımı kırmak zaman alsada şu an biliyorum ki hepsi başarmış olmanın ya da bir başka bakış açısı ile kurtulmuş* olmanın sevincini yaşıyorlar.

Elaaa! Burası ne ne için kullanacağım henüz tam olarak bilmiyorum ama eğer sanırım özelime aralanan bir kapı olma niteliğine sahip olacak. Sayfa içerisinde ülke ve dünya gündemine dair uzun uzadıya kafa ütüleyeceğim özel bir alanım ve üç beş afilli lafımın sürekli yenilenerek yer alacağı yazınsal alanım olacak hatta oldu. haftalık olarak değiştireceğim müzik listem ile belki sadece müziklerimi dinlemek için yararlanacaksınız bu sayfadan. Çünkü ötede kalan ne kadar ezgi varsa taşınacak bu sayfaya.

Verdiğim kalıcı rahatsızlık için özür diliyor. Kalemimizin lekelerine boğulduğumuz günleri düşlüyorum...
C.Noyan